Vrijwilligers gezocht

Veur Mekaar is een buurthuis in het centrum van Bergentheim dat wordt beheerd door inwoners van het dorp, vóór inwoners van het dorp.

Wij organiseren regelmatig activiteiten waar we best wat hulp bij kunnen gebruiken. Heb jij (wat) tijd over en lijkt het je leuk om als vrijwilliger mee te draaien? Loop dan gerust eens naar binnen bij Veur Mekaar. Of stuur een mail naar contact@veurmekaar.info.

Veur Mekaar drijft op het enthousiasme van vrijwilligers. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom.

Op 6 dagen per week, ’s morgens van 10:00 tot 12:00 of ’s middags van 14:00 tot 16:00 uur, heet een gastvrouw of gastheer de gasten hartelijk welkom, maakt met hen een praatje en biedt koffie of thee aan. De gastvrouwen/-heren geven zelf aan op welk dagdeel zij beschikbaar zijn en worden vervolgens ingeroosterd.

De werkgroep Eten & Drinken houdt zich bezig met:

  • het samenstellen van de menu’s
  • het doen van de boodschappen
  • het voorbereiden van de maaltijden
  • het koken van de maaltijden.

Voor alle vier de onderdelen zijn vrijwilligers welkom.

De werkgroep Activiteiten organiseert door het jaar heen diverse activiteiten. Voor deze werkgroep worden vrijwilligers gezocht die zelfstandig een activiteit kunnen oppakken en alles daarvoor regelen. Bijvoorbeeld een fietstocht, dan regelt de vrijwilliger de aankondiging op Facebook, stelt een mooie route samen en zorgt voor vrijwilligers om de fietstocht veilig te laten verlopen.

Vaak komen er leuke ideeën op tafel die vervolgens door een vrijwilliger worden uitgewerkt samen met anderen. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld het wekelijks jeu de boules. Een enthousiaste man met kennis van dit spel heeft de activiteit geruime tijd geleden opgezet met als resultaat dat iedere maandagmiddag er mensen bij de baan enthousiast hun spel spelen. Veur Mekaar heeft met behulp van sponsors gezorgd voor een perfecte jeu de boules-baan. Door het enthousiasme van één persoon genieten velen van deze leuke sport.

Ieder idee om een leuke activiteit te organiseren is dus welkom!